دکتر مژگان بیک زاده
Search
Close this search box.
درد-پستان

درد پستان

درد پستان

درد پستان که در زنان به وجود می آید بی علت نیست و بهتر است در صورت تکرار، توسط متخصص بررسی و تشخیص داده شود. دراین مقاله به بررسی چند نمونه از علت های درد پستان در زنان می پردازیم:

 

علل شایع درد پستان در زنان

تغییرات هورمونی

با نزدیک شدن به دوره قاعدگی در بدن نوسنات هورمونی اتفاق می افتد. همچنین یائسگی و بارداری باعث درد پستان  می شود .

 

عوامل ساختاری

اختلالات در آناتومیکی و ساختاری در پستان ها می تواند موجب ایجاد درد شود که در بیشتر موارد این دردها غیر دوره ای هستند. اختلالاتی مانند کیست ها، ضربه ها و آسیب دیدگی ها و جراحی ها ی قبلی می توانند موجب بروز درد شوند.

 

درد پستان
درد پستان

اختلال در تعادل اسید چرب

کم یا زیاد شدن اسید های چرب در داخل سلولها امکان دارد حساسیت بافت سینه ها را به هورمونها بیشتر کند .این نظریه بر این اساس ارائه شد که در مواردی مصرف مکملهای حاوی گاما لینولئیک اسید باعث کم شدن درد می شود.

داروها

استفاده از بعضی داروهای هورمونی،داروهای درمان ناباروری و داروهای خوراکی جلوگیری از بارداری امکان دارد به درد سینه ارتباط داشته باشد. احتمال دارد با درمان استروژن و پروژسترون بافت سینه حساس و دردناک شود.

 

راه های تشخیص درد پستان

ماموگرافی :

اگرتوده،کیست،بافت مشکوک یا غیر طبیعی در بافت سینه یافت شود امکان دارد متخصص به شما ماموگرافی را توصیه کند. ممکن است با معاینه ی طبیعی نیز پزشک ماموگرافی را توصیه کند زیرا احتمال دارد بافت غیر طبیعی کوچک باشد و در معاینه مشخص نشود.اگرچه معمولا برای سنین بالای ۳۰ سال این روش توصیه می شود.

 

سونوگرافی:

پزشک با توجه به نتیجه ی معاینات از بررسیهای تکمیلی استفاده می کند.سونوگرافی بافت سینه معمولا برای افراد زیر ۳۰ سال استفاده می شود و ممکن است برای ارزیابی درد پستان استفاده شود.

 

بیوپسی:

توده های مشکوک یا بافتهای غیر طبیعی احتمالا نیاز به نمونه برداری داشته یاشند.معمولا برای نمونه برداری به میزان کمی از بافت نیاز است که برای تشخیص به پاتولوژی فرستاده می شود.

با تشکر مدیریت سایت  دکتر بیک زاده ، متخصص زنان و زایمان

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 + 7 =

مطالب مرتبط