چسبندگی لوله های رحمی
لوله های فالوپ یا لوله های رحمی از 4 قسمت متشکل شده اند . قسمت داخلی جدار به طول 1 سانتیمتر که در دیواره رحم موجود است. تنگه که محل وصل شدن لوله به رحم است. آمپول که باز ترین ناحیه است و بیشترین قسمت لوله را تشکیل داده و لقاح در آن صورت میگیرد. اینفاندیبولوم یا ناحیه شیپوری که وظیفه گرفتن تخمک از تخمدان را دارد.
چه عواملی باعث چسبندگی لوله رحمی می شود
جراحی :
عمل جراحی آپاندیسیت به ویژه در کسانی که آپاندیسیت انها پاره میشود و ورم می کند باعث ایجاد چسبندگی شود. این چسبندگی ممکن است 1 طرفه یا 2 طرفه باشد، در این صورت چسبندگی لولهها میتواند به نازایی ختم شود.
کیست تخمدان:
یکی دیگر از جراحیهایی که ممکن است باعث چسبندگی شود، جراحی کیست تخمدان، فیبروم رحمی و جراحیهایی است که درون لگن صورت می گیرد.
عفونت:
چسبدگی لوله های رحمی به علل متعددی اتفاق می افتد .عفونت یکی ازعوامل چسبندگی و مسدود شدن لولههای رحمی می باشد. درموقعیت عفونت های حاد باعث نازایی در زنان می شود.
نشانه های چسبندگی لوله های رحمی کدامند
- درد لگنی هنگام عادت ماهانه
- خصوصا روزهای آخر، گاهی درد لگنی ممکن است در هر زمانی رخ دهد،
- درد هنگام مقاربت جنسی
- لکه بینی پیش از عادت ماهانه
- مشاهده خون در ادرار یا مدفوع
- کمردرد وهمراه با انقباضات رودهای و نازایی
چسبندگی لوله های رحم را چگونه میتوان درمان کرد
درمان چسبندگی لوله های رحم دارای روش های درمانی مختلفی می باشد که بستگی به شرایط بیمار دارد. یکی از روش ها هیستروسکوپی که یک روش آندوسکوپی تشخیصی داخل رحمی است، تحت بیهوشی عمومی و با وسیله تلسکوپ مانندی که از راه دهانه رحم وارد حفره میشود، رحم از نظر وجود انواع چسبندگیهای داخل رحمی بررسی میشود. این روش همچنین کاربرد درمانی دارد. اگر چسبندگی در اطراف لوله ها باشد، با عمل جراحی یا لاپاراسکوپی (لاپاروسکوپی) میتوان آن را باز کرد. برخی خانمها پس از باز کردن چسبندگیها باردار میشوند.
منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم
با تشکر، مدیریت سایت دکتر مژگان بیک زاده
جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی