دکتر مژگان بیک زاده
ورزش-در-دوران-بارداری

ورزش در دوران بارداری

ورزش در دوران بارداری

خوابیدن، تغذیه و ورزش کردن در دوران بارداری نقش برجسته ای در زندگی مادر و کودک بازی می کنند. ورزش در دوران بارداری همچون سایر ایام زندگی مسئله ای پر اهمیت می باشد. ورزش کردن در این دوران علاوه بر سهل کردن و کاهش درد های زایمان، موجب سلامت مادر و کودک می گردد. ورزش می تواند موجب افزایش شادابی و نشاط در مادر شده و او را برای وظایفی که در آینده می بایست تقبل نماید آماده کند. ورزش باعث پیشگیری از دیابت بارداری و اضافه وزن می شود.

فراموش نکنید اقدام به ورزش های خودسرانه، بدون در نظر گرفتن شرایط جنین و مادر و عدم مشورت با پزشک متخصص زنان و زایمان می تواند عواقب جبران ناپذیری را به بار آورد. از جمله ورزش هایی که می توان در این دوران انجام داد:

  1. پیاده روی های سبک در سه ماهه دوم و سوم و دویدن ملایم در سه ماهه اول بارداری
  2. یوگا مخصوص دوران بارداری
  3. ورزش پیلاتس در دوران بارداری
  4. شنا کردن در استخرهایی که ترجیحاً فقط مخصوص بانوان باردار می باشد.
  5. ورزش های نشستنی و بهره گیری از وزنه های سبک به منظور افزایش سوخت و ساز بدن
دکتر مژگان بیک زاده متخصص زنان و زایمان با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی عارضه ها پرداخته و با آخرین دانش روز دنیا اقدام به درمان می کند. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های 02186046329 – 02144427362 تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید .

تاثیر ورزش در نحوه زایمان

ورزش احتمال زایمان طبیعی موفق را بالا برده و رحم مادر را برای انقباض های آتی و به موقع مهیا می نماید. در دوران بارداری به علت ضعیف بودن عضلات کمر و وزن جنین و کیسه آب، فشار زیادی به استخوان های کمر وارد می آید. ولی با ورزش در دوران بارداری می توان عضلات فیله کمر را به منظور افزایش تحمل وزن جنین تقویت نمود. بارداری برای مادرانی که پیش از این ورزش می کردند به معنای کنار گذاشتن فعالیت های بدنی نمی باشد و می بایست همچنان به ورزش های سبک و زیر نظر پزشک متخصص زنان و زایمان ادامه دهند.

ورزش-در-دوران-بارداری
ورزش-در-دوران-بارداری

تاثیر ورزش در دوران بارداری

ورزش هایی که در این دوران انجام می شوند می بایست طبق برنامه ها مدون انجام پذیرفته و از ضربه به شکم و کمر جلوگیری به عمل آید. ضربه به شکم باعث جدا شدن جفت و در نهایت پارگی کیسه آب می شود. ورزش ها نباید به حدی سنگین و یا طولانی باشند که باعث خستگی و ضعف در مادر شوند. برای کمک به بهبود ورزش های انجام شده می توان از ساعت های ورزشی که ضربان قلب را روی صفحه خود مانیتور می کنند، بهره برد. زیرا ورزش در این دوران نباید باعث افزایش ضربان قلب و یا تنگی نفس گردد. با به وجود آمدن اختلال در تنفس مادر، اکسیژن رسانی به جنین نیز با مشکل مواجه می شود. در این بین ورزش ها ی دوران بارداری سه ماهه اول و ورزش در دوران بارداری سه ماهه دوم بنابر تشخیص پزشک متفاوت بوده و به همراه برنامه تغذیه ای مدون می بایست صورت پذیرد. برخی از ورزش ها همچون بسکتبال، والیبال و یا فعالیت هایی که احتمال افتادن در حین انجام آن ها وجود دارد، توصیه نمی شوند.  کسانی که تجربه خونریزی و سقط مکرر داشته باشند، معمولاً از ورزش کردن منع می گردند.

مطالب مرتبط با این مقاله:

زایمان سزارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 + 1 =

مطالب مرتبط