دکتر مژگان بیک زاده
Search
Close this search box.
ناهنجاری های مادرزادی رحم

ناهنجاری های مادرزادی رحم

ناهنجاری های مادرزادی رحم

اختلال و ناهنجاری های مادرزادی رحم چیست؟

 آیا اختلال و ناهنجاری های مادرزادی رحمی دارای انواعی می باشد؟

راه درمان این اختلال و ناهنجاری های مادرزادی رحمی به چه شیوه ی است؟

در این مقاله در مورد ناهنجاری های مادرزادی رحمی و راههای درمان آن توضیحات جامع و مفصلی آورده شده است. به منظور کسب اطلاعات بیشتر بهتر است که این متن را تا انتها مطالعه نمایید.

ناهنجاری های مادرزادی رحم

ناهنجاری های مادرزادی رحم در ۳-۴ درصد زنان وجود دارند. این میزان در زنان مبتلا به سقط زودرس به ۵-۱۰ درصد و در زنان مبتلا به سقط در سه ماهه ی دوم و سوم به ۲۵ درصد افزایش می یابد. در جریان تکامل رویانی جنس مونث، دو مجرای مولرین به سمت یکدیگر طویل می شوند و در خط وسط به هم می پیوندند. به دنبال این رخداد، جذب دیواره ی حدفاصل مجاری روی می دهد و قسمت فوقانی واژن، سرویکس و لوله های فالوپ در هفته ی ۲۰ حاملگی تشکیل می شوند. عدم وقوع هر یک از این مراحل منجر به عدم تکامل رحم و یا ایجاد رحم تک شاخ، دو شاخ، قوسی، دوتایی یا دیواره دار می شود. به علت مجاورت مجاری با دستگاه ادراری، در اغلب موارد ناهنجاری های مولرین وجود دارند. ناهنجاری های رحمی بیشتر از این که با ناباروری همراه باشند با از دست رفتن حاملگی و پیامدهای نامطلوب زایمانی (خواه زایمان طبیعی یا زایمان سزارین) همراه هستند و شیوع ناهنجاری های مادرزادی رحم در زنان بارور و نابارور عموما مشابه است. مورد استثنای این قاعده، آژنزی مولرین است. بیماران مبتلا به آژنزی مولرین، فقط از طریق ناباروری با ivf  و رحم اجاره ی می توانند به کودکانی که از نظر ژنتیکی و وراثت مربوط به آنان هستند، دست پیدا کنند. رحم قوسی خفیف ترین ناهنجاری مادرزادی رحم است و در زنان مبتلا به آن، میزان تولد زنده به طور تیپیک با زنان دارای رحم طبیعی قابل مقایسه است. در صورت تشخیص شاخ های تکامل نیافته ی رحمی خارج ساختن آن ها ضرورت دارد و متروپلاستی هیستروسکوپیک رحم های دیواره دار، سبب کاهش چشمگیر میزان سقط (اما نه باروری) می شود.

انواع ناهنجاری های مادرزادی رحمی

  • تک شاخ بودن رحم
  • دوگانه بودن رحم
  • مصرف برخی از داروها از جمله: دی اتیل استیل بسترول در بارداری
  • قوس دار بودن رحم
  • دوشاخ بودن رحم
  • دیواره ی بودن رحم
  • تشکیل نشدن بخش های مختلف رحم

اختلالات اکتسابی رحم

گاهی برخی از اختلالات بر پروسه ی باروری و ناهنجاری های رحمی تاثیر می گذارد، از جمله:

چکیده مطلب

رخداد این عارضه بر سلامت فرد تاثیر منفی نمی گذارد و بر فرآیند باروری تاثیر سوء خواهد گذاشت. درمان این نوع ناهنجاری های مادرزادی رحمی به دین شکل می باشد که به یک متخصص زنان و زایمان و نازایی حاذقی مراجعه نماید تا بهترین نوع درمان را با مشورت خود بیمار انتخاب شود.

برای تصمیم گیری در مورد ناهنجاری های مادرزادی رحمی بهتر است با جراح متخصص زنان و زایمان مشورت نموده و سطح مطالعات خود را در این زمینه بالا ببرید. دکتر مژگان بیک زاده متخصص زنان پونک با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی عارضه ها پرداخته و با آخرین دانش روز دنیا اقدام به درمان می کند. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های ۰۲۱۸۶۰۴۶۳۲۹ – ۰۲۱۴۴۴۲۷۳۶۲ تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.

مطالب مرتبط با این مقاله:

زایمان سزارین

زایمان طبیعی

بهترین متخصص زنان و زایمان

سرطان دهانه رحم

با تشکر مدیریت سایت دکتر مژگان بیک زاده بهترین متخصص زنان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − سه =

مطالب مرتبط