دکتر مژگان بیک زاده
قاعدگی نامنظم

قاعدگی نامنظم

قاعدگی نامنظم

عادت ماهانه به طور معمول هر 28 روز یک بار رخ می دهد. حال این دوره می تواند بین 24  تا  35  روز در خانم ها تغییر کند.  اختلال های قاعدگی در واقع بروز هر گونه ناهنجاری در این چرخه است. یکی از این اختلال ها پریود نامنظم است

قاعدگی نامنظم به هر گونه خون ریزی غیر معمول و تغییر در فاصله ی زمانی بین دو عادت ماهانه گفته می شود .در برخی از موارد نیز این بی نظمی به شکل های دیگری مانند تعدد عادت ماهانه در یک سیکل است برای مثال بعضی از افراد دو بار خون ریزی در یک ماه قاعدگی را تجربه می کنند. تقریبا این اتفاق بین 30 درصد از بانوان رخ می دهد و علی الخصوص در سنینی که به تازگی دوران قاعدگی شروع شده است این بی نظمی بیشتر دیده می شود. در سنین نزدیک به یائسگی بازه ی زمانی عادت ماهانه کاهش یافته و در حجم خون ریزی ها نیز تغییراتی ایجاد می شود که کاملا طبیعی است.

قاعدگی نامنظم

علل قاعدگی نامنظم

از علل قاعدگی نامنظم می توان به عدم توازن در هورمون های پروژسترون و استروژن که در تنظیم سیکل عادت ماهانه نقش دارند اشاره کرد. عواملی وجود دارند که می توانند این توازن را بهم بزنند. کاهش یا افزایش وزن بیش از اندازه ، فشار های روانی و عاطفی،  ورزش هایی مانند دو و میدانی که در رده ی ورزش های استقامتی قرار می گیرند ، دوران شیردهی، بیماری های غده ی تیروئید و سرطان می توانند از عوامل بهم زننده ی تعادل هورمونی باشند .

قاعدگی نامنظم در سنین بلوغ و یا سنین نزدیک به یائسگی امری طبیعی بوده و نیاز به درمان ندارند. اما اگر خارج از این سنین رخ دهد باید به پزشک مراجعه شود. چنانچه شخصی دچار اضافه وزن بیش از حد شود تغییراتی در سیکل قاعدگیش رخ خواهد که با کاهش وزن می توان مشکل بی نظمی چرخه ی قاعدگی را حل کرد. همچنین ممکن است شخص به دارو نیاز داشته باشد که در این موارد از داروهای ضد بارداری خوراکی برای خانم های کم سن و سال استفاده می شود . همچنین رژیم غذایی متعادل و پرهیز از مصرف سیگار و مشروبات الکلی در داشتن چرخه ای منظم کمک می کند.

با تشکر مدیریت سایت دکتر مژگان بیک زاده متخصص زنان و زایمان گیشا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × یک =

مطالب مرتبط