دکتر مژگان بیک زاده
Search
Close this search box.
علائم یائسگی

علائم یائسگی

علائم یائسگی

شاید این سوال برای همه شما پیش آمده باشد که یائسگی چه علائمی دارد؟ از شایع ترین علائم یائسگی در بانوان عصبانیت و بی حوصلگی و گرگرفتگی و برخی علائم دیگر می باشد. در این مقاله توضیحاتی درباره علائم یائسگی برای شما بانوان عزیز قرار داده ایم تا با نشانه های یائسگی بیشتر آشنا شوید.

 

علائم یائسگی
علائم یائسگی

 

نشانه های یائسگی

افسردگی و بی انگیزه شدن

یکی از موارد مهم در دوران یائسگی که باید به آن بسیار توجه کرد بروز علائم افسردگی در خانم ها است. معمولا خانم ها در این دوران حساس تر شده و دائم احساس می کنند که نیاز به گریه کردن دارند. علاوه بر این زن ها در این دوران احساس بی هدف و بی انگیزه بودن می کنند و نگرانی و اضطراب آنها بیشتر خواهد شد و گاهی احساس غم شدید و نارضایتی از بدن خود می کنند. البته تمام این احساسات طبیعی هستند که به دلیل کاهش سطح استروژن در بدن اتفاق می افتد.

در اصل هورمون استروژن نقش تنظیم کننده در خلق و خوی زنان دارد و کاهش این هورمون باعث می شود که در خلق و خوی افراد تغییراتی ایجاد شود که در دوران یائسگی این تغییرات عادی به حساب می آید.

همانطور که گفته شد این علائم تا حدی نرمال و عادی هستند اما اگر از یک حدی بیشتر شود و خانم ها احساس خستگی بیش از اندازه کنند، دل و دماغ هیچ کاری را نداشته باشند و یا نتوانند به درستی بخوابند و از عهده کارهای روزمره خود برنیایند باید آن را جدی گرفت و می تواند نشانه های افسردگی در این خانم ها باشد. در این شرایط باید حتما به پزشک مراجعه کرد.

احساس گرگرفتگی

گرگرفتگی از علائم رایج یائسگی در بانوان می باشد. زمانی که هورمون استروژن در بانوان کاهش می یابد، از اولین علائمی که در بانوان بروز می کند، گرگرفتگی می باشد و بیشتر در بین خانم های 45 تا 55 ساله رخ می دهد. به طور معمول، احساس  گرگرفتگی 2 تا 3 سال بعد از آخرین زمان پریود رفع می شود و در برخی افراد نیز امکان دارد تا سال ها این احساس باقی بماند. معمولا گرگرفتگی به همراه تعریق و تپش قلب همراه می باشد و باعث قرمزی رنگ صورت می شود که این موارد نرمال و طبیعی می باشد. اگر گرگرفتگی همراه با حالت تهوع و سرگیجه باشد این وضعیت نرمال نیست، و حتما در صورت این علائم باید به پزشک مراجعه شود

احساس ضعف و بی حالی

اکثرا افراد یائسه، احساس ضعف و بی حالی دارند که این موارد نیز طبیعی و عادی می باشد و به دلیل کاهش استروژن رخ می دهد. از دیگر علائم یائسگی ، این است که خانم ها خیلی دیر خوابشان می برد و بد خواب می شوند و همچنین باعث عصبانیت و اضطراب در افراد می شود، البته در صورت بروز این علائم بهتر است که به پزشک متخصص زنان مراجعه شود تا بررسی های لازم انجام شود زیرا امکان دارد، این علائم نشانه ای از بیماری دیگر نظیر کم کاری تیروئید باشد.

کم شدن میل جنسی

از دیگر نشانه های یائسگی ، کم شدن میل جنسی و درد در هنگام نزدیکی و خشکی واژن می باشد، به طور کلی زندگی جنسی بانوان، در دوران یائسگی دچار تغییراتی می شود. دلیل این مشکلات کاهش هورمون استروژن در تخمدان ها می باشد،  استروژن در مرطوب نگه داشتن واژن نقش بسزایی دارد.

شب بیداری و نامنظم شدن خواب

در دوران یائسگی یکی از مشکلاتی که زنان زیادی با آن درگیر هستند و با آن مواجه خواهند شد بروز اختلالات در خواب آنهاست. در این دوران خانم ها معمولا به راحتی قبل نمی توانند بخوابند و در طول شب به طور مکرر بیدار می شوند و خواب مناسب و منظمی ندارند.

درست است که این مشکل آزار دهنده است اما جای نگرانی برای افراد ندارد و می توان به راحتی اعلام کرد که این مسئله امری طبیعی است و به مرور زمان این مشکل برطرف خواهد شد. در اصل این مشکل به دلیل تغییرات هورمونی در این دوره است که اگر میزان استروژن جبران شود خواب افراد مانند قدیم به نظم خود باز می گردد.

رشد موهای زاید در صورت

در دوران یائسگی بانوان دچار رشد موهای زاید در ناحیه صورت می شوند. این مشکل نیز طبیعی و عادی می باشد و به همان دلیل کاهش هورمون استروژن اتفاق می افتد .

افزایش ریزش مو

از دیگر علائم یائسگی افزایش ریزش تدریجی مو  است. به همین دلیل است که بعد از رسیدن به یائسگی موهای زائد ناحیه تناسلی نیز کاهش می یابد. این ریزش مو در دوران یائسگی به دلیلی تغییرات و اختلالات هورمونی است که در این دوره برای زنان به وجود می آید و یک امر کاملا طبیعی است و به مرور بعد از اینکه بدن به این تغییرات هورمونی اخت گرفت و به یک تعادل هورمونی رسید از ریزش موها کاسته خواهد شد.

البته این امر در صورتی که میزان آن متوسط و نرمال باشد طبیعی است، اگر میزان ریزش موها بیشتر از حد متوسط باشد و شدت بالایی داشته باشد دیگر جزو علائم طبیعی یائسگی به شمار نمی آید و حتما باید با متخصص پوست و مو، یا متخصص غدد و یا متخصص زنان مشورت کنید، زیرا وجود هورمون مردانه می تواند باعث افزایش ریزش شدید مو شود که حتما نیاز دارد شما به یک پزشک (متخصص زنان) مراجعه کنید.

 

 

دکتر مژگان بیک زاده (جراح و متخصص زنان پونک) با تجربه و تبحر خاصی، آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد، در صورت هر گونه بیماری زنان و ناباروی و جراحی زیبایی زنان می توانید به مطب دکتر در پونک و یا گیشا مراجعه نمایید. و در صورت تمایل نیز می توانید از طریق تلگرام و اینستاگرام و شماره های درج شده بر روی سایت جهت تعیین نوبت اقدام نمایید.

 

منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم

با تشکر، مدیریت سایت دکتر مژگان بیک زاده

جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی­­

(متخصص زنان پونک و متخصص زنان گیشا)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − هشت =

مطالب مرتبط