عفونت ادراری در دوران حاملگی
عفونت ادراری در دوران حاملگی با رشد جنین بوجود می آید. عفونت ادراری توسط میکروبی که به ادرار وارد شده ایجاد میشود ، اما این عارضه در تمام زنان شیوع ندارد. و در بعضی ها اتفاق نمی افتد.
انواع عفونت
عفونت باکتریایی بی علامت:
در این حالت باکتریها در ادرار یافت میشود اما هیچ علامتی وجود ندارد.
عفونت مثانه:
این در زنان باردار و غیر باردار شایع است. علائم آن درد هنگام ادرار و تکرر ادرار است. علائم دیگری مانند درد زیر شکم، وجود خون در ادرار و تب نیز ممکن است وجود داشته باشد.
عفونت کلیه:
این عفونت غیرمعمول است اما ممکن است به عنوان یک عارضه التهاب مثانه و بدون علامت رخ دهد. علائم ممکن است شامل درد در کمر، تب، احساس تهوع و استفراغ و اسهال و وجود خون در ادرار باشد.
عفونت در بارداری چطور درمان می شود
خود درمانی بسیار کار خطرناکی است و ممکن است وضعیت را بدتر کند. چون امکان داد داروهایی که مصرف می شود. برای زنان باردار ضرر داشته باشد. پس حتما باید با مراجعه به یک متخصص زنان و زایمان از سلامت خود و جنین مطمئن شوید. و به درمان عفونت ادراری بپردازید. همچنین دوره های درمانی مختلفی وجود دارد که باید تحت نظر پزشک صورت گیرد. نکته دیگر این که افرادی که مکرر دچار عفونت ادرار می شوند لازم است در کل دوره بارداری درمان شوند. مثلا اگر 3 دوره عفونت ادراری گرفته باشند لازم است بعد از آخرین دوره درمان به صورت همیشگی دارو مصرف کنند.چنانچه این عفونت درمان نشود باعث عفونت کلیوی، کم خونی، فشارخون بالا، عفونت رحمی بعد از زایمان و همچنین سقط جنین خواهد شد.
پیشگیری از عفونت ادراری در بارداری
با مراجعه به موقع به پزشک باید آزمایش های مورد نیاز صورت گیرد. شیوه شست وشو بعد از دستشویی هم بسیار حائز اهمیت است. یکی از مهم ترین علل عفونت ادراری میکروب های روده ای (اشریشیاکلا) هستند. هنگام شست وشو قسمت مقعد باید طوری شسته شود که میکروب ها به سمت بالا نیایند. در خانم های باردار به محض سوزش ادرار و تکرر ادرار باید به پزشک مراجعه و آزمایش داده شود و در صورتی که عفونت در ادرار دیده شود، باید درمان شود.