صرع در بارداری
آیا با وجود صرع می توان باردار شد؟
آیا صرع در بارداری خطرناک است؟
صرع به خودی خود مشکلات زیادی را به همراه می آورد، به خصوص در دوران بارداری که مادران به مراقبت های ویژه ای نیاز دارند. صرع به شیوه های متفاوتی بر بانوان باردار تأثیر می گذارد. میزان ترشح هورمون ها، بارداری، یائسگی و تقریباً تمامی مراحل زندگی آنها ممکن است تحت تأثیر صرع قرار گرفته و دگرگون شود.
زماینکه یک زن مبتلا به اختلال صرع تصمیم به بارداری می گیرد، مسلماً باید ریسک بیش تری را نسبت به سایرین به جان بخرد. این خطرات ممکن است خود و جنینش را تحدید نماید. هر چند که در صورت مراقبه های لازم این خطرات می توانند به حداقل میزان خود برسند. حدود 90 درصد از بانوانی که صرع دارند، بارداری و زایمان خود را بدون مشکل خاصی و با موفقیت به پایان می رسانند.
در گذشته تعداد بسیار زیادی از زنان مبتلا به صرع در هنگام ازدواج با مشکلاتی مواجه می شدند. اما امروز با تشخیص و درمان مناسب این بیماری، ازدواج و فرزند آوری برای آنان بسیار راحت تر شده است. انتخاب مناسب ترین دارو برای صرع در بارداری بسیار مهم می باشد. زیرا با انتخاب صحیح دارو سلامت مادر و جنین تضمین شده و کنترل حملات راحت تر می شود.
چه زمانی به پزشک مراجعه نماییم؟
ویزیت پزشک در سه مرحله از بارداری ضروری می باشد. در بسیاری از موارد اثر بخشی داروهای ضد بارداری توسط داروهای کنترل کننده صرع کم می شود. لذا می بایست با مشورت پزشک متخصص زنان و زایمان بهترین داروها مصرف گردد.
صرع در بارداری می تواند با کمک پزشک متخصص زنان و زایمان به راحتی تحت کنترل شما در آید. دکتر مژگان بیک زاده متخصص زنان در پونک با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی عارضه ها پرداخته و با آخرین دانش روز دنیا اقدام به درمان می کند. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های 02186046329 – 02144427362 تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.
صرع در بارداری می تواند بر روند ترشح هورمون های شما تأثیر بگذارد. دو نوع هورمون خاص و مهم در این دوران نقش کلیدی بازی می کنند. هورمون استروژن، ماده ای است که فعالیت الکتریکی مغز را افزایش داده و پروژسترون هم به کاهش آن کمک می نماید.
بارداری برنامه ریزی شده، بهترین گزینه برای بارداری مبتلایان به صرع می باشد. این برنامه به شما و پزشکتان فرصتی می دهد تا تمهیدات لازم را اندیشیده و از اتفاقات پیچیده جلوگیری نمایید. همچنین امکان تغییر دوز دارو برای زنان باردار وجود دارد. حدود نیمی از مبتلایان به صرع بدون برنامه ریزی خاصی اقدام به بارداری می نمایند.
حتماً داروهایی که برای کنترل صرع مصرف می کنید را با پزشک متخصص زنان و زایمان خود مطرح نمایید. همچنین مصرف ویتامین های مخصوص دوران بارداری و فولیک اسید را که توسط پزشکتان تجویز می شوند، فراموش نکنید.
برنامه مشخصی برای ویزیت متخصص مغز و اعصاب برای دوران بارداری خود داشته باشید. مادر باید طی برنامه ریزی دقیقی و در طول کل دوران بارداری توسط پزشک متخصص زنان و زایمان نیز ویزیت شود.
صرع و شیردهی
مادران می توانند در صورت استفاده از داروهای کنترل کننده صرع می توانند به فرزند خود شیر دهند. اما بدلیل آنکه ممکن است این داروها در شیر مادر حل شده و برای نوزاد خطرناک باشد، بهتر است پیش از مصرف با پزشک خود مشورت نمایند.
نتیجه گیری
صرع در بارداری می تواند با کمک پزشک متخصص زنان و زایمان به راحتی تحت کنترل شما در آید. فراموش نکنید که پیش از بارداری می بایست برنامه ریزی دقیقی برای این دوران با مشورت پزشک متخصص صورت پذیرد.