درمان ناباروری
آیا در پی بارور شدن تمامی داروهای گیاهی و درمان های سنتی را امتحان نموده اید؟
آیا وجود فرزند را عامل گرمی خانوادتان می دانید؟
با ما در این مقاله همراه باشید تا با روش های نوین و علمی درمان ناباروری آشنا شوید.
با صنعتی شدن کشور ها و افزایش آلودگی های محیطی، نرخ ناباروری به سرعت رو به افزایش می باشد. طبق تحقیقات صورت گرفته در کشورهای قاره اروپا، نرخ ناباروری مردان تا 50% بیش تر شده است. اما در کشور ایران به دلیل پارازیت ها و آلوده شدن زنجیره غذایی انسان با درصد بالاتری از ناباروری رو به رو هستیم. ولی خبر خوش اینکه اگر زوجین به پزشک متخصص مراجعه و مورد معاینه قرار گیرند، با شناخت علت ناباروری راههای زیادی پیش روی آن ها قرار می گیرد.
گاهی با تست هایی که به منظور کشف علت ناباروری در زوجین انجام می شود، نمی توان علت ناباروری را مشخص کرد. دسته ای دیگر وجود دارند که بدون علت و بر اساس عوامل ژنتیکی نابارور می باشند. بهترین درمان در این افراد زمانی است که طول دوره ناباروری کم تر از دو سال باشد. سن خانم ها در این درمان بسیار مهم است. در کیس هایی که سن خانم زیر سی سال است و سابقه باردار شدن دارد، شانس فرزندآوری بسیار بالا می رود.
بهتر است بدانید هر چه طولا دوره ناباروی بیش تر شود امکان درمان کم تر می شود. به طوری که به ازای یک سال که به طول دوره ناباروری اضافه می شود،25% از شانس بارداری کم می شود. همچنین به ازای هر یک سال که به سن خانم اضافه می شود، 9% احتمال فرزند آوری کم می شود.
برای درمان ناباروری پزشک متخصص اقدام به انجام تست هایی به منظور کسب اطمینان از سالم بودن تخمدان، کیفیت اسپرم و عدم چسبندگی لوله های رحمی می کند. در صورتی که تمامی ارگان های مورد آزمایش سالم باشد و در طول 8 ماه الی یک سال تلاش هایی که جهت بارور شدن صورت می گیرد بی ثمر بماند، معمولاً علت ناباروری ناشناخته تعیین می شود.
بررسی ها با انجام معاینات فیزیکی ساده و گفتن شرح حال بیمار آغاز می گردد. پزشک متخصص زنان توجه ویژه ای به سیکل قائدگی دارد. همچنین گذشته فرد و چگونگی طی کردن دوران بلوغ نیز در نتیجه گیری مؤثر است.
تشخیص ناباروری
با انجام تست بر روی آقا و خانم می توان به نتایج مهمی دست یافت. در ذیل به تعدادی از این تست ها اشاره می نماییم:
- تست اثبات تخمک گذاری
- کیت ادراری
- اندازه گیری هورمون پروژسترون
- تست ذخیره تخمدان
- بررسی شکل ظاهری و آناتومی رحم
- تست باز بودن لوله های رحم
- لاپراسکوپی
- تست PCT ( بین چهار تا ده ساعت بعد از رابطه جنسی از ترشحات داخل رحم خانم گرفته می شود.)
علت ناباروری
- آلودگی های محیطی و پساب های صنعتی آلوده
- عوامل ژنتیکی
- افزایش سن فرزند آوری
- یائسگی زود رس
- اختلال در کیفیت اسپرم
- اختلال فیزیکی در اندام
- مصرف برخی از داروها همچون داروهای بدنسازی