دکتر مژگان بیک زاده
حاملگی نا به جا

حاملگی نا به جا

حاملگی نا به جا

حاملگی نا به جا چیست؟

علل حاملگی نا به جا چه می باشد؟

در این متن توضیحاتی جامع در مورد حاملگی نا به جا و علل و نشانه های آن آورده شده است، به منظور کسب اطلاعات لازم در این زمینه این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید تا بیشتردر مورد حاملگی نا به جا بدانید.

میزان بروز حاملگی نا به جا

حاملگی نا به جا تقریبا در 2 درصد از بارداری ها برآورد شده است. بالاترین میزان حاملگی نا به جا مربوط به زنان 35 تا 44 ساله می  باشد، یعنی در 2/27 مورد در هر 1000 حاملگی گزارش شده است. بعد از یک بار حاملگی نا به جا، خطر بروز حاملگی بعدی 8-15 درصد است.

علل حاملگی نا به جا

مهم ترین عوامل خطر حاملگی نا به جا، سابقه جراحی لوله (از جمله بستن لوله)، حاملگی نا به جای قبلی، تماس داخل رحمی و یا داشتن سابقه بیماری التهابی لگن می باشد. کاربرد وسایل داخل رحمی مانند IUD  و ناباروری، با افزایش خطر حاملگی نا به جا همراه است. تقریبا در نیمی از زنان مبتلا به حاملگی نا به جا هیچ گونه عوامل خطر قابل شناسایی وجود ندارد.

افزایش سن منجر به کاهش فعالیت در لوله ای فالوپ خواهد شد که ممکن است توجیه کننده ای افزایش میزان بروز حاملگی لوله ای در سنین یائسگی شود. در نتیجه ای این عارضه باعث بروز اختلالات کروموزومی در حاملگی های نا به جا را افزایش نمی دهد.

جراحی لوله: در زنان دارای سابقه ای جراحی لوله، احتمال حاملگی نا به جای بعدی بیش از 20 برابر افزایش می یابد. همچنین چسبندگی های اطراف لوله و تخمدان، با افزایش5-4 برابر خطر حاملگی نا به جا همراه هستند.

شکست های عقیم سازی لوله ای با احتمال بیشتری منجر به حاملگی نا به جا می شوند.

عفونت لگن: ارتباط بین عفونت لگن و انسداد لوله و حاملگی نا به جا ثابت شده است. کلامیدیا عامل بیماریزای مهمی است که سبب آسیب لوله متعاقبا حاملگی لوله ای می شود. کلامیدیا در 30 درصد بیماران مبتلا به حاملگی لوله ای کشت داده شده است

خانم هایی که مبتلا به اختلالات ساختمان لوله ای هستند، نیز دچار این عارضه خواهند شد. گفته می شود که IUD  های حاوی مس و عوامل هورمونی، هم در جلوگیری از حاملگی های داخل رحمی و هم در جلوگیری از بارداری های خارج رحمی بسیار موثر هستند. احتمال حاملگی لوله ای در صورت وقوع حاملگی در زنان  دارای IUD ، بیشتر از زنانی است که از هیچ وسیله ای برای جلوگیری از حاملگی استفاده نمی کنند. در زنانی که از وسایل داخل رحمی استفاده می کنند، نیمی از حاملگی های نابه جا خواهند بود.

حاملگی نا به جا

سایر علل حاملگی های نابه جا عبارتند از:

جراحی های شکمی: پاره شدن آپاندیس و همچنین برداشتن کیست تخمدان، احتمال تشکیل بافت اسکار در اطراف لوله، خطر حاملگی نا به جا را افزایش می دهد.

ناباروری: میزان حاملگی نا به جا با افزایش سن و تعداد زایمان بالا می رود و در آن دسته از زنان نولی پار که تحت درمان ناباروری قرار می گیرند، افزایش پیدا می کند.

وجود التهاب در لوله ای رحمی زنان: از این عارضه به عنوان سالپنژیت ندوزای ایسم نیز یاد می کنند.

سقط: ارتباطی بین حاملگی نا به جا و سقط خود به خودی وجود دارد.

استعمال دخانیات: مصرف سیگارو قلیان، به صورت وابسته به دوز با افزایش خطر حاملگی لوله ای همراه است. تغییرات تحرک لوله، فعالیت مژه ها و لانه گزینی بلاستوسیست، با مصرف نیکوتین در ارتباط هستند.

چکیده مطلب

درد شکم شایع ترین شکایت هنگام مراجعه بیمار به متخصص زنان و زایمان حاذق می باشد که شدت و ماهیت درد کاملا متغیر است.با بروز پارگی، به علت قطع کشش بر روی سروز لوله، ممکن است بیمار به طور گذرا از درد رهایی یابد.

برای تصمیم گیری در مورد حاملگی نا به جا بهتر است با جراح متخصص زنان و زایمان مشورت نموده و سطح مطالعات خود را در این زمینه بالا ببرید. دکتر مژگان بیک زاده متخصص زنان پونک با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی عارضه ها پرداخته و با آخرین دانش روز دنیا اقدام به درمان می کند. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های 02186046329 – 02144427362 تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.

مطالب مرتبط با این مقاله:

زایمان سزارین

زایمان طبیعی

بهترین متخصص زنان و زایمان

سرطان دهانه رحم

با تشکر مدیریت سایت دکتر مژگان بیک زاده بهترین متخصص زنان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 3 =

مطالب مرتبط