تغذیه در دوران بارداری
بهترین تغدیه در دوران بارداری چیست؟
آیا رژیم غذایی مادر در سلامت جنین موثر است؟
با ما در این مقاله به منظور کسب اطلاعات جامع در مورد تغذیه در دوران بارداری همراه باشید.
سلامت نوزاد امری مهم برای والدین تلقی می شد. لذا باید توجه داشته باشید که محافظت از سلامتی وی از دوران بارداری و رعایت نکات هر چند ساده شروع می شود.
از هر پنج گروه موادغذایی شامل سبزیجات، غلات، چربی، پروتئین و میوه جات می بایست به مقدار مشخصی در برنامه غذایی مادران وجود داشته باشند. به دلیل شرایط خیلی خاص فرد در دوران بارداری، تأکید بیش تری می بایست بر روی سلامتی موادی که وی مصرف می کند قرار بگیرد.
معمولاً در طول روز می بایست 60 الی 70 گرم از پروتئین که از طریق گوشت، مرغ و ماهی تأمین می شود توسط مادر مصرف گردد. همچنین مصرف لبنیات نیز به دلیل وجود منابع پروتئینی و کلسیم برای مادران بسیار لازم و مفید می باشد. لذا به دلیل کنترل وزن مادران بهتر است این محصولات از نوع کم چرب آن مصرف گردد.
کربوهیدرات و نشاسته نیز می تواند از طریق منابعی همچون برنج و نان تأمین گردد. این مواد می بایست 40 الی 45 درصد رژیم غذایی مادر را تشکیل داده و به صورت روزانه مصرف شوند. این مواد می توانند تا حد زیادی انرژی های مورد نیاز روزانه شما را تأمین نمایند و تا مدت زیادی سیر نگهتان دارند.
مصرف سبزیجات و میوه جات هیچگونه محدودیتی برای فرد نداشته و به شدت توصیه می شود. مگر آنکه مادر به بیماری خاصی مبتلا باشد و یا آلرژی خاصی به یک نوع میوه داشته باشد. قطعاًوجود انرژی کافی می تواند مادر را در امر زایمان مورد حمایت قرار دهد.
تغذیه در دوران بارداری برای رشد جنین بسیار موثر می باشد و سلامت مادر و کودک در گرو این موضوع حیاتی قرار دارد. دکتر مژگان بیک زاده متخصص زنان در پونک با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی عارضه ها پرداخته و با آخرین دانش روز دنیا اقدام به درمان می کند. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های 02186046329 – 02144427362 تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.
چه غذاهایی در دوران بارداری نباید استفاده شوند؟
مصرف هر نوع ماده غذایی که حاوی مواد نگهدارنده می باشند، در طول دوران بارداری توصیه نمی شوند. پیشنهاد می شود سوسیس، کالباس و کمپوت در این دوران استفاده نشوند. دیابت در دوران بارداری موضوعی است که به راحتی و به کمک رزیم غذایی مناسب قابل پیشگیری می باشد.
مواد غذایی که داخل آنها از رنگ های غیر مجاز استفاده شده اند همچون نوشابه ها که موجب پوکی استخوان نیز می شوند نیز باید از رژیم غذایی فرد حذف گردند.
چه غذاهایی برای دوران بارداری مفید هستند؟
مواد غذایی مفیدی همچون موز حاوی مقدار زیادی انرژی و پتاسیم می باشند. این میوه می تواند موجب کاهش حالت تهوع بارداری و سرگیجه شده و گرفتگی عضلات را تا حد زیادی بهبود بخشد. موز همینطور می تواند به متوازن کردن الکترولیت های داخل بدن کمک نماید.
برگه زردآلو نیز از خوراکی های محبوب دوران بارداری محسوب می شود. این میوه نارنجی خوشمزه ثابت کرده که می تواند خوراک مناسبی برای بانوان باردار باشد. این میوه علاوه بر خواص زیادی که دارد، می تواند موجب بهبود بخشیدن به حرکات روده ای شود و مشکلات یبوست را رفع نماید.
آهن ماده ای است که باید به میزان متناسبی به بدن شما برسد. زردآلو نیز میوه ای است که بسیار غنی از آهن بوده و می تواند کمبود این ماده غذایی را در بدن جبران نماید.
مشاوره قبل از بارداری
متخصص زنان و زایمان در جلسات مشاوره پیش از بارداری در ابتدا آزمایشاتی برای تجزیه و تحلیل سطح ویتامین های مورد نیاز بدن شما تجویز می نماید. وی با استناد به این آزمایش ها رژیم غذایی مخصوصی برای شما تجویز می نماید. همچنین آلرژی های شما در این جلسات شناخته شده و موارد منع مصرف به شما توصیه می گردد.
نتیجه گیری
متخصص زنان و زایمان در طول جلسات مشاوره قبل از زایمان بهترین تغذیه در دوران بارداری را برای شما تجویز می نماید. تغذیه در دوران بارداری برای رشد جنین بسیار موثر می باشد و سلامت مادر و کودک در گرو این موضوع حیاتی قرار دارد.