تشخیص سرطان تخمدان چگونه است؟ سرطان تخمدان یکی از مشکلاتی است که بسیار نادر است و کمتر کسی به این بیماری مبتلا می شود. برای تشخیص آن روش های مختلفی وجود دارد که بسته به شرایط بیمار، پزشک یکی از آنها را انتخاب می کند. پزشک ابتدا به شما توصیه یم کند سونوگرافی شکمی انجام دهید. در صورت مشکوک بودن سونوگرافی و نتایج آزمایش، احتمال انجام لاپاراتومی و کولونوسکوپی هم وجود دارد. در این مطلب می خواهیم با بهره گیری از تجربیات بهترین متخصص زنان تهران خانم دکتر بیک زاده بیشتر به این موضوع بپردازیم.
نحوه تشخیص سرطان تخمدان
روش های مختلفی برای تشخیص این مشکل توسط متخصص زنان استفاده می شود که در صورت مشکوک بودن به سرطان باید آنها را پیگیری کنید.
سونوگرافی
به کارگیری سونوگرافی برای تشخیص توده های لگنی بدخیم نیز تجویز می شود.
لاپاراتومی
تشخیص از طریق لاپاروتومی تجسسی قبل از انجام جراحی برای برخی بیماران برنامه ریزی و انجام می شود.
MRI و سی تی اسکن
استفاده از MRI و CT اسکن شکم و لگن در تشخیص سرطان تخمدان کاربرد فراوانی دارد. این پروسه جهت بررسی تومورهای کبد و پانکراس صورت می گیرد.
کولونوسکوپی
اگر بیمار دارای علائمی همچون تهوع و استفراغ باشد از وسایل تشخیصی مانند کولونوسکوپی اندیکاسیون جهت بررسی دستگاه گوارش فوقانی استفاده می شود.
پاپ اسمیر
اگر چه ارزش تست پاپ اسمیر در تشخیص سرطان تخمدان بسیار محدود است، این تست نیز باید انجام گیرد.
چه زمانی به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنیم؟
بهترین زمان برای مراجعه به پزشک زنان و زایمان، زمانی است که شما علائم سرطان تخمدان در خود احساس می کنید. احساس نفخ و پری بیش از سه هفته با شما باقی مانده باشد. اگر علائم تا مدتی با شما باقی ماند و علاوه بر آن سابقه سرطان سینه و یا تخمدان در خانواده خود داشته باشید. همچنین سن بالای 50 سال نیز نقش موثری در مستعد بودن فرد دارد.
کلام پایانی
در صورتی که سرطان تخمدان به موقع تشخیص داده نشود، ممکن است به سرعت در بدن پخش شده و سایر قسمت ها را نیز درگیر کند. یک پزشک متخصص زنان و زایمان خوب می تواند شما را در تشخیص به موقع این بیماری کمک نماید. اگر در یان زمینه سوال و یا ابهامی برای شما وجود دارد، می توان به انتهای این مطلب رفته و در بخش دیدگاه ها آن را با ما در میان بگذارید.