تشخیص اندومتر
اندومتر چیست؟
آیا داشتن اندومتر در پروسه ای باروری تاثیر منفی می گذارد؟
نحوه ی تشخیص اندومتر در زنان به چه گونه ای است؟
در این مقاله توضیحاتی جامع در مورد اندومتر و تشخیص آن مطالبی را گردآوری نموده ایم، به منظور کسب اطلاعات بیشتر این متن را تا انتها مطالعه نمایید.
اندومتر چیست؟
اندومتر نوعی غشاء و لایه مخاطی در رحم می باشد که در برابر هورمون هایی مانند پروژسترون و استروژن واکنش نشان می دهد. اگر این لایه ضخیم شود از ایجاد تخمک در تخمدان جلوگیری به عمل می آورد در نتیجه پروسه ای بارداری را به تعویق می اندازد، به همین دلیل است که اکثر متخصص زنان و زایمان برای حذف آن فورا اقداماتی را انجام می دهند.
علائم آندومتر
- درد و یا التهاب در لگن (به خصوص در زمان سیکل قاعدگی)
- گرفتگی عضلات
- عدم بارداری در بعضی از خانم ها
- خونریزی بیش از حد
- حالت تهوع
- نفخ شکم
- دردهای حین مقاربت
- درد در زمان ادرار و یا اجابت مزاج
- اسهال و یا یبوست
- عادت ماهانه دردناک (دیسمنوره)
- خستگی و کسالت
- ایجاد کیست های تخمدانی
تشخیص اندومتر
بیوپسی آسپیراسیونی اندومتر در مطب و باید نزد یک متخصص زنان و زایمان حاذق صورت گیرد بدین صورت که به عنوان اولین مرحله در روند ارزیابی بیماران مبتلا به خونریزی رحمی غیر طبیعی و یا موارد شک به پاتولوژی اندومتری، پذیرفته شده است. صحت تشخیصی بیوپسی اندومتر در مطب، در مقایسه با یافته های بعدی در دیلاتاسیون و کورتاژ یا هیسترکتومی، درحد 90-98 درصد است.
آزمایش یا تست پاپ اسمیر، تست تشخیصی غیرقابل اعتمادی است. چون نتایج این تست فقط در 30-50 درصد بیماران مبتلا به سرطان اندومترغیرطبیعی هستند.
از هیستروسکوپی فقط باید در موارد زیر استفاده شود، در مواردی که شدت تنگی سرویکس یا میزان تحمل بیمار اجازه ی ارزیابی کافی با بیوپسی آسپیراسیونی را نمی دهد، در مواردی که نمونه ای گرفته شده، برای توجیه خونریزی غیرطبیعی کافی نیست. هیستروسکوپی رحمدر تشخیص پولیپ ها یا میوم های زیر مخاطی، در مقایسه با بیوپسی اندومتر صحت بیشتری دارد.
سونوگرافی ترانس واژینال، ممکن است روش کمکی مفیدی در کنار بیوپسی اندومتر برای بررسی خونریزی های رحمی غیر طبیعی و انتخاب بیماران برای تست های بعدی باشد. سونوگرافی ترانس واژینال با یا بدون تزریق مایع به اندومتر(سونوهیستروگرافی) ممکن است درافتراق بیماران دارای بافت اندومتری اندک (که خونریزی آنان ناشی از عدم تخمک گذاری در یائسگی و یا آتروفی بعد از یائسگی است) از بیماران دارای مقادیر قابل توجه بافت اندومتر یا پولیپ های اندومتر(که نیازمند ارزیابی بیشتری هستند)، مفید باشد. یافته هایی مانند ضخامت بیش از 4 میلی متر اندومتر، توده ای اندومتر و یا تجمع مایع در داخل رحم، نیازمند بررسی بیشتر هستند.
چکیده مطلب
اندومتر گاهی با سندروم روده اشتباه گرفته می شود.باید بگوییم که درسندرم روده عوارضی مانند: اسهال، یبوست و درد شکم می شود در حالی که علائم اندومتر متفاوت از این می باشد.
برای تصمیم گیری در مورد نحوه تشخیص اندومتر بهتر است با جراح متخصص زنان و زایمان مشورت نموده و سطح مطالعات خود را در این زمینه بالا ببرید. دکتر مژگان بیک زاده متخصص زنان پونک با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی عارضه ها پرداخته و با آخرین دانش روز دنیا اقدام به درمان می کند. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با شماره های 02186046329 – 02144427362 تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.
مطالب مرتبط با این مقاله:
با تشکر مدیریت سایت دکتر مژگان بیک زاده بهترین متخصص زنان