دکتر مژگان بیک زاده
Search
Close this search box.
بارداری در شیردهی و مسائل مربوط به آن

احتمال بارداری در شیردهی چقدر است؟

احتمال بارداری در شیردهی چقدر است؟ این موضوع برای هر مادر قطعی نیست و می توان در مورد آن به صورت نسبی اظهار نظر کرد. برخی از خانواده ها علاقه دارند که فاصله سنی بین کودکانشان کم باشد به همین دلیل پس از زایمان و در دوران شیردهی مادر، اقدام به بارداری مجدد می نمایند. طبق گفته دکتر مژگان بیک زاده متخصص زنان و زایمان اقدام به بارداری در دوران شیردهی زمان مناسبی نمی باشد. زیرا مادر به طور کامل بهبود نیافته و نوزاد از خوردن شیر مادر امتناع می ورزد. به این ترتیب این موضوع موجب ضعیف شدن نوزاد می شود. بهتر است  قبل از اقدام به بارداری مجدد حتما با پزشک متخصص خود مشورت نمایید. در این مطلب می خواهیم با بهره گیری از بیانات دکتر مژگان بیک زاده بهترین متخصص زنان تهران بیشتر به این موضوع بپردازیم.

بارداری در شیردهی

 علائم بارداری در شیردهی

بروز خستگی مفرط مادر

زخم های شدید درناحیه سینه مادر

حالت تهوع و استفراغ در سه ماه ابتدای بارداری

پریود نشدن

تغییر ضخامت نوک سینه

تغییر طعم شیرمادر به مزه شیرین یا شور

عدم تمایل کودک به خوردن شیر

عوارض بارداری در شیردهی

انقباضات رحمی

در دوران شیردهی، بدن مادر هورمون اکسی توسین را ترشح می کند. هورمونی که تولید شیر را در بدن مادر تحریک می کند. این هورمون متقابلاً باعث انقباضات رحمی نیز می شود. انقباضاتی که خفیف هستند و برای حاملگی هیچ خطری ندارند. با این حال ممکن است برخی از خانم ها این انقباضات را به گونه ای تجربه کنند که سقط جنین داشته باشند.

تغییر کیفیت شیر مادر

شیر مادر برای کودک یک مواد غذایی کامل و مغذی است. با این حال محتویات، کمیت، قوام و طعم آن ممکن است در طول زمان به دلیل تغییرات هورمونی تغییر کند. شیر مادر با بارداری مجدد ممکن است کمتر شود.

کسالت و خستگی

در مراحل اولیه یا سه ماهه اول بارداری، ممکن است حساسیت هایی در نوک پستان و یا درد سینه تجربه کنید. حالت تهوع صبحگاهی به دلیل کاهش مصرف غذا و آب برای مادر وجود دارد که در پی آن احساس خستگی و کسالت هم افزایش می یابد. این شرایط با وجود بارداری می تواند شدت پیدا کند.

 

شرایط بارداری در شیردهی

در بدن مادر ماده ای به نام پرولاکتین وجود دارد که هورمون های شیرساز تولید می کند. با ترشح این هورمون ها درصد بارور شدن تخمک های مادر کاهش پیدا می کند. در نهایت امکان بارداری کمتر می شود. ترشح پرولاکتین بدن را متوجه این موضوع می کند که مادر آمادگی بارداری مجدد را ندارد. به همین دلیل برای اینکه میزان ترشح این هورمون ها بیشتر شود، لازم است مادر به طور پی در پی و متوالی به کودک شیر دهد.

تحقیقات در مورد بارداری در شیردهی نشان می دهد که هورمون های باروری در ساعات شب و هنگام خواب نسبت به ساعات روز بسیار فعال ترهستند. یعنی درست زمانی که کودک در خواب شبانه خود فرو می رود. هورمون های باروری در این ساعات به میزان بالایی درحال ترشح هستند. پس شیردهی کودک در تایم شبانه تاثیر بسزای در جلوگیری از بارداری دارد. بهترین روش جلوگیری از بارداری در شیردهی خواباندن کودک در ساعات شبانه کنار مادر می باشد. همچنین از دادن غذاها و شیرهای مکمل و پستانک به کودک تا جایی که ممکن است خودداری نمایید. کودک را به خوردن شیر خود که غذایی کامل است ،عادت دهید. با این کار توانسته اید باروی خود را به تاخیر بیاندازید.

کلام پایانی

یکی از نکاتی که دکتر مژگان بیک زاده به مادرها توصیه می کند این است که شیر تولید شده در روز اول را حتما به کودکان خود بدهند. زیرا شیر اولیه که آغوز نام دارد، تغذیه بسیار مفید و سودمندی برای نوزاد به حساب می آید. آشامیدن مایعات هر چه بیشتر به تولید شیردهی بالا نیز کمک شایانی می کند. در این مطلب هر آنچه می توانست در مورد حاملگی در شیردهی به شما کمک کند را بیان کردیم. اگر در این زمینه سوالی دارید می توانید در انتهای این مطلب و در بخش دیدگاه ها آن را با ما درمیان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − 4 =

مطالب مرتبط